"Op aarde zoals het in de hemel is!"

20180617 Jij in Jezus, Jezus in jou

Psalm 18, Johannes 15.

Meer en meer merk ik dat Jezus bezig is mijn aandacht te trekken voor Hemzelf.

Heb je er wel eens opgelet hoe vaak je zegt: ‘ik heb het druk’, of ‘ik ben moe’.
Het lijkt wel of er een voortdurende strijd is om onze aandacht. Maar de aandacht die Jezus vraagt is niet bedoeld om mijn religieuze plicht van Stille Tijd te vervullen (ik gebruik die term al vele jaren niet meer). Vroeger voelde ik me goed als ik een uur had gebeden. Natuurlijk had het me opgebouwd, maar het gaf me ook de voldoening als van een vervulde taak.

​In Lukas 10 zie je hoe Martha strijdt (met Jezus) om de aandacht van haar zus Maria, om haar te helpen met het dienen van Jezus. Maar Maria zit gewoon bij Jezus. ‘En dat’, zegt Jezus, ‘is het enige noodzakelijke dat we zouden moeten doen’.

​Een voorganger kwam eens naar me toe toen ik daarover had gesproken: ‘Paul, nu stimuleer je de mensen om helemaal niets meer in de gemeente te doen!’. Hij had de boodschap niet begrepen. Het ‘enige noodzakelijke’ doelt op een prioriteit en niet op exclusiviteit. Juist vanuit je rust in Jezus leef je je leven, ook in de gemeente.

De oplossing voor alle problemen, voor alle pijn, voor alle onopgeloste, onbeantwoordbare vragen ligt in een Persoon. Iemand zoekt genezing… kom bij de Gezondheid, Jezus. Iemand zoekt antwoorden, kom bij het Antwoord, Jezus. Je zoon is aan de drugs, en je bent bang en bezorgd… kom bij de Vrede, Jezus zelf.

​Probeer maar eens. En vraag Jezus je te helpen daarbij. Doe ik ook.

© 2018 Alive and Well Ministries | Privacy Policy

Volg ons: