"Op aarde zoals het in de hemel is!"

Overwinning door anders te denken dl2

‘Overwinning door anders te denken’ – dl2

De afgelopen zondag heeft het woord over ons denken een behoorlijk aantal mensen aan het denken gezet:-). Dit keer hebben we het ook op film om de visuele effecten bij het woord ook over te brengen.

Mag ik hier twee belangrijke principes delen met je:
–  Je bent niet altijd wat je denkt! Misschien helpt dit jou. Soms krijg je gedachten die maken dat je je schaamt. Of je krijgt gedachten over jezelf, die zo teleurstellend zijn. Realiseer je dan dat er machten zijn die  je graag dat soort gedachten willen geven. Verwerp die gedachten. Doe dat in je hoofd of zeg het hardop: ‘dit is niet wie ik ben’. Ga in plaats daarvan gedachten denken die God over jou heeft (vanuit de Bijbel, of vanuit profetieën die je hebt gehad).

–  Je kunt worden wat je telkens over jezelf denkt!
Als je maar vaak genoeg denkt dat je iets niet kunt of vaak genoeg denkt dat je niets bent, dan ga je daar op den duur naar leven en handelen.

Jaren geleden zouden wij naar Nederland komen voor verlof en voor een grote conferentie waarop ik zou vertalen en andere dingen zou doen. Ik was heel moe in de weken ervoor. Ik dacht daar telkens aan en maakte me toen druk over of ik die reis wel kon doen. Resultaat: ik werd nog meer moe. Op een bepaald moment herkende ik de spiraal. Ik begon een simpel deuntje in mijn gedachten te zingen, vertaald: ‘ik ben sterk want de Geest van de Heer is in mij, ik ben sterk, ja ik ben sterk (xx). Want ik kan alles doen, door Christus de Heer die mij sterkt’. Dus gewoon teksten uit het Woord ().
Elke keer dat ik weer negatief dacht of me gewoon moe voelde zong ik dat hardop of in mijn gedachten. De reis was geweldig, echt, in de kracht van de Heilige Geest.

© 2018 Alive and Well Ministries | Privacy Policy

Volg ons: